Здравје на цревата

     Цревата е еден од најважните физиолошки системи на телото и многу мудри практичари кажале дека „сите болести почнуваат и завршуваат во цревата“. Постојат многу природни додатоци кои се препорачуваат за цревата:

 • DIGEST PLUS – ензими на панкреасот кои го помагаат варењето во цревата

   

 • COLFORM – растително средство за чистење на дебелото црево и поддршка за гастроинтестиналниот тракт како целина
 • CONSTFORM – за оние кои страдаат од запек и сакаат да го зголемат времето на транзит
 • PARAFORM PLUS ONE – моќна комбинација на билки кои помагаат во искоренувањето на паразитите од цревата Кислород – содржи магнезиум оксид кој ослободува кислород
  во цревата и помага во балансирање на дисбиозата со искоренување на лошите бактерии
 • PARAFORMсодржи 5 активни состојки кои помагаат при природен пат да се елиминираат паразитите. За ултимативно чистење од паразити, најдобро е да се комбинира со PARAFORM PLUS ONE. 
 • LI FORMХолестеролот е еден од главните градежни блокови на сите клеточни мембрани – тој е тули и малтер на структурата на клетката – помага да се формира липидниот двослој на секоја клетка во нашето тело.
 • WALNUT TINCTUREТинктура од ореви – 150 ml е додаток на храна кој се користи за елиминирање на паразитите кои се наоѓаат во цревата, а може да се користи и како антигабичен лек.

CSTFORM

Оценето 0 од 5
(0)

1.441,00 ден

Останати продукти :