"Primum non nocerum" - Hippocrates

Зошто Холиомедика

Најдобар начин да му помогнете на телото да заздрави е да ги идентификуваме предизвикувачките фактори, отколку што му помагаме на телото да заздави преку огромен број на 

Пристапи од исхрана

Хербална медицина

Хомеопатија

Остеопатија

Протоколи за детоксикација

Ние користиме природен пристап кој не вклучува лекови или хирургија

Повеќе од 15 години искуство

Здравствените тренери гледаат на вежбањето, јадењето, благосостојбата и храната не само како калории и губење на тежината, туку и на ментална, физичка и духовна смисла.

+
Години искуство
+
Задоволни Клиенти
+
Различни Терапии

Што е Натуропатија?

Натуропатската медицина ги комбинира вековните природни терапии со најактуелната медицинска наука за да постигне оптимално здравје за целиот пациент : Умот, телесниот дух и целото семејство , од пренатално здравје до гедијатриска нега.

Тоа е прогресивен сопфатен систем на медицина кој става подеднаков акцент на тоа да останете здрави.

Однесувајте се кон целата личност.
Препознавајки ги бројните влијанија врз нашето здравје : физичко,емоционално , генетско, духовно, еколошко и нивните безброј комбинации, лекарите натуропати го третираат секој пациент како посебна индивидуа.

Најстрашната алатка во алтникот на натуропатскиот лекар е сопствената способност на телото да се лекува.

Натуропатската медицина ги гледа симтомите како индикација за подлабок проблем.Така, наместо едноставно да се потисне симтомот, фокусот е на лекување на изворот на проблемот.

Минимизирајки го потенцијалот за несакани ефекти, натуропатските терапии се нежни, нетоксични и неинвазивни.

Лекарите натуропати веруваат дека информираните пациенти стануваат поактивни учесници во сопственото здравје и дури може да ги инспирираат другите да го сторат истото.

Еден резим не одговара на сите кога е здравјето во прашање.Лекарите натуропати го прилагодуваат здравствениот режим на секој пациент, а потоа соработуваат со него или неа за да го постигнат.
ПРЕВЕНЦИЈАТА Е НАЈДОБРА СТРАТЕГИЈА ЗА ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ!

Што кажаа нашите клиенти за нас

Јас имав проблем со дечињата 4 годинки и 2 годинки. Матичната само антибиотоци препишуваше секојпат кога во градинка ќе се разболат и тоа немаше крај. Ја запознав Др.Васиа во продавница многу хумана и ведра почна веднаш да збори со моите дечиња. И раскажав за проблемот, отидов кај неа и проблемот се реши без никаков антибиотик. Прекрасно искуство и пристап.

Адријана, И Клиент

Со години имав проблеми со варењето а крвната слика супер.Во Холиомедика открија што е проблемот и за 2 месеци се вратив во нормала.Сеуште сум редовен клиент и презадоволен од искуството и знаењето на Др.Васиа.

Vladimir P. Клиент

Моето искуство беше надвор од очекуваното.Пријателка ме препорача кај Васиа. Имав проблеми со Е.Coli и за кратко време го решивме проблемот. Прекрасна личност, ме научи како да се грижам за себе и го сменив начинот на живот.

Наталија, Охрид Клиент

Докторката доаѓаше кај нас дома бидејки не бевме во можност да излегуваме.Терапијата ја носеше и разговаравме многу за мојата состојба со канцер во напредна фаза тоа време.Еве, 1 година подоцна маркерите и сите параметри се подобрија.Таа се..

Пеце. С Клиент

Со Холиомедика имам одлично искуство.Јас имав проблеми со жолчката, кај лекарката бев препорачана, ми направи детокс, а потоа протоколи за вадење на камчињата. Излегоа и се чувствувам одлично

Маја, Е

Блог