ЗДРАВЈЕТО НА ЖЕНАТА ВО МЕНОПАУЗА

20230323_191641

На 23 Март 2023 година се одржа едукативен форум на тема Здравјето на жената во менопауза организиран од Lions Clubs International District 132 Скопје, на кој присуствуваа Доктори и Професори експерти од полето на Кардиологија, Гинекологија и Исхрана. Проф. Др.Елизабета Србиновска Костовска зборуваше за кардиоваскуларните заболувања со кои се соочуваат жените во менопауза, како и превенција на истите. Во вториот дел Др. Никола Личовски зборуваше за Гинеколошките и хормонски промени, терапија и превенција и Лекар по природна медицина и нутриционист Васиа Трпеновска зборуваше за исхраната на жените во менопауза, хормонските промени и како тие влијаат на здравјето во менопауза воедно и правилна исхрана во превенција на можните промени во здравјето на жените во менопауза. Форумот вклучуваше и многу прашања на кои експертите стручно одговорија. Едукацијата за исхрана,превенција, третирање и лекување на разни заболувања, ќе продолжи во иднина. Следете ја нашата страница да бидете во тек на сите активности на Холиомедика. За сите ваши прашања на оваа тема контактирајте или закажете термин на +38978884333 и =+38978339070, [email protected]к

 

Новости

Едукативен семинар/БИОРЕЗОНАНСА-ЕНИГМА И ПРЕДИЗВИК-Подобрување на здравјето преку фреквенции

Проф.Др. /Биоинформатика Славчо Тошев и Phd.Кандидат,Лекар по холистичка и енергетска медицина Васиа Трпеновска од Центарот за холистичка медицина Скопје го отворија едукативниот семинар на тема

Read More »
Новости

ПРОЛЕТ Е ВРЕМЕ ЗА ДЕТОКС!

Како можам да го детоксирам моето тело? За нас е вообичаено пролетно да си ги чистиме домовите, очигледно на пролет, но кога минатата пролет го

Read More »
Новости

Холиомедика Интервју МРТ1

МРТ1 во посета на Холиомедика, каде беше гостин Проф. Др. Славчо Тошев и говореше за NLS биорезонантен систем со нелинеарна анализа, кој се базира на

Read More »
Новости

МАТИЧЕН МЛЕЧ-ПОДОБАР ОД АСПИРИН?

Матичниот млеч е природен производ кој доаѓа од пчелите. Има многу здравствени придобивки, а една од нив е и антиинфламаторна, слично на аспиринот. Бидејќи аспирин

Read More »

Споделете :