МАТИЧЕН МЛЕЧ-ПОДОБАР ОД АСПИРИН?

322704652_565990318576201_2574413393787447144_n
Матичниот млеч е природен производ кој доаѓа од пчелите. Има многу здравствени придобивки, а една од нив е и антиинфламаторна, слично на аспиринот. Бидејќи аспирин и ацетаминофен имаат несакани ефекти како токсичност на црниот дроб, многу луѓе се прашуваат дали ова е поздрава и побезбедна опција.
Истражувањата покажуваат дека намалувањето на воспалението и болката не е само плацебо ефект, а некои студии покажуваат дека матичен млеч може да биде побезбедна замена за аспиринот. Тоа зависи од тежината, така што дозата на секој човек ќе биде малку различна.
Матичниот млеч е направен од околу:
67% вода
12,5% протеин
11% едноставни шеќери
6% масни киселини
3,5% HDA
Минерали во трагови, витамини Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б7, Б8, Б9 и витамин Ц.
Нема траги од витамини растворливи во масти, како што се А, Д, Е или К.
МОЖЕ ЛИ МАТИЧЕН МЛЕЧ ДА БИДЕ ПОДОБАР ОД АСПИРИН?
Како и аспиринот, матичниот млеч има силни антиинфламаторни својства. Сепак, нема несакани ефекти како токсичност на црниот дроб и цревни проблеми. Многу луѓе се прашуваат дали ова е толку силно како аспиринот и дали може да се користи наместо тоа.
Конечно беа спроведени студии за придобивките и открија дека матичен млеч може да биде исто толку ефикасен, ако не и повеќе, од аспиринот. Сепак, тоа зависи од тежината. На пример, за некој со тежина од околу 75кг, би биле потребни околу 1,750 милиграми. Бидејќи можете да добиете матичен млеч во капсули од 1000 милиграми, потенцијално би можеле да земете 3 до 4 од овие капсули и да видите разлика во болката и воспалението.
ШТО ПРАВИ МНАТИЧНИОТ МЛЕЧ ВО НАШИОТ ОРГАНИЗАМ?
– Го регулира шеќерот во крвта
– Поддржува здрава функција на мозокот
– Ги намалува срцевите заболувања
– Може да помогне во заздравувањето на раните
– Може да го намали крвниот притисок
– Може да помогне да се зголеми имунолошкиот одговор на телото и на бактериите и на вирусите
– Помага во лекувањето на ракот
– Суви очи
– Против стареење
– Менопауза
КАКО ДА СЕ ЗЕМА МАТИЧЕН МЛЕЧ?
Постојат неколку начини да се земе матичен млеч. Можете да го земете како додаток во исхраната, кој обично е во прав, капсула или гел супстанција. Можете да го примените и локално. Се наоѓа како додаток на неколку производи за нега на кожа, но сè уште не е супер достапен.
Бидејќи не е официјален лек или здравствен додаток, не постои специфична доза за матичен млеч. Сепак, повеќето луѓе имаат тенденција да најдат некаде помеѓу 300 и 6.000 милиграми дневно е добра количина.
Повеќето од несаканите ефекти на матичен млеч се однесуваат на алергии. Ако некој има алергија на пчели или пчелни производи, треба да избегнува матичен млеч. Дополнително, многу луѓе имаат тенденција да бидат поалергични на матичен млеч отколку другите алергени на пчелните производи. Затоа, дури и ако не мислите дека сте алергични на пчели или на нивните нуспроизводи, најдобро е да земате матичен млеч внимателно.

Дополнително, пестицидите од растенијата каде пчелите одат да берат полен, исто така, може да се мешаат во матичен млеч. Некои луѓе имаат чувствителност на пестициди и може да имаат алергиска реакција од употреба на матичен млеч.
Покрај овие можни алергиски реакции, се чини дека нема лоши несакани ефекти од употребата на матичен млеч.
Секогаш земајте нови производи во мали количини со минимална примена на кожата или со минимална доза за почеток. Ова може да покаже дали имате негативни реакции на нив додека ги намалувате ризиците од смртоносна реакција. Постои минимален ризик за користење на матичен млеч и многу позитивни придобивки, кои можат да бидат од корист за широкото мнозинство луѓе.
Новости

Едукативен семинар/БИОРЕЗОНАНСА-ЕНИГМА И ПРЕДИЗВИК-Подобрување на здравјето преку фреквенции

Проф.Др. /Биоинформатика Славчо Тошев и Phd.Кандидат,Лекар по холистичка и енергетска медицина Васиа Трпеновска од Центарот за холистичка медицина Скопје го отворија едукативниот семинар на тема

Read More »
Новости

ПРОЛЕТ Е ВРЕМЕ ЗА ДЕТОКС!

Како можам да го детоксирам моето тело? За нас е вообичаено пролетно да си ги чистиме домовите, очигледно на пролет, но кога минатата пролет го

Read More »
Новости

Холиомедика Интервју МРТ1

МРТ1 во посета на Холиомедика, каде беше гостин Проф. Др. Славчо Тошев и говореше за NLS биорезонантен систем со нелинеарна анализа, кој се базира на

Read More »

Споделете :