Шифра: 100796 Категорија Ознаки:

CDSPlus

Има залиха

CDSplus – најновата генерација на производи со хлор диоксид!

Нашиот CDS plus е целосно ново развиен и патентиран производ со 2 компоненти.

По активирањето, содржи високо чист и апсолутно без хлор* воден концентрат на раствор на хлор диоксид (околу 0,29%) како биоцид за високо ефикасна борба против бактерии, вируси, габи, спори, алги, грини, паразити, биофилмови и други патогени бактерии како што е опасната легионела.

1.800,00 ден

Има залиха

Шифра: 100796 Категорија Ознаки:

Сподели :

ОПИС

CDS plus ги решава добро познатите проблеми како што се складирањето, ограничениот рок на траење и намалената содржина на хлор диоксид, што многу потрошувачи ги имаат со конвенционалните CDS/CDL решенија подготвени за употреба.
Како и секогаш, патентираниот оригинален производ е достапен само од AQUARIUS pro life – вашиот експерт за хлор диоксид со повеќе од 10 години искуство и врвен квалитет произведен во Германија. *Слободниот хлор не може да се открие во времето на производството ✓ Може да се активира само кога ви треба! ✓ ЦДС плус може да се чува со години кога не е активиран! ✓ TÜV тестиран и безбеден – 100% усогласен со ЕУ – направен во Германија! ✓ Може да се користи од сите – идеални на пример на отворено, патување или за превенција од кризи! ✓ апсолутно неутрален pH и без хлор ✓ високо ефикасен во борбата против сите видови бактерии (види подолу)

Активирање и дозирање

Отворете го пакувањето, отпечатете го производот, отпакувајте и фрлете ја таблетата за активирање, повторно затворете го капакот и оставете да реагира 24 часа на собна температура. ЦДС плус решението е подготвено!

Никогаш не користете една компонента сама! Никогаш не ја голтајте таблетата!

Дозирање за дезинфекција на површината: Измешајте прибл. 2,5 ml активиран CDS плус со 10-30 ml вода и испрскајте ги погодените области на голема површина и оставете да делува кратко време.

Дозирање за третман на вода за пиење: користете прибл. 1 ml активиран CDS плус за до 5 литри вода за чистење. Максимум 1.500 литри вода за пиење може да се стерилизираат со шише CDS од 100 ml.

Складирање и рок на траење

Чувајте го ладно, суво, исправено, заклучено и подалеку од дофат на деца!

Кога не е активиран, CDS plus може да се чува најмалку 2 години и во повеќето случаи дури и до 5 години без ладење. По активирањето, растворот може да се чува максимум 6-9 месеци кога се чува на ладно место (под 11 степени Целзиусови).

Области на примена

Мобилен третман на вода за пиење за дома и во движење, на пр. во приколки, јахти/чамци, патувања, хотели, на отворено, планинарење и во кујна. Покрај вода за пиење, ЦДС плус

може да се користи за темелно чистење на површини во кујната и бањата, фрижидери, даски за сечење, четки за заби, шишиња со вода, навлажнувачи, алишта, но и месо, овошје и зеленчук (на пр. против хепатитис А, MRSA, EHEC, антракс, ешерихија коли). да чисти. Со CDS plus, љубителите на животни имаат сигурно средство за дезинфекција на кафези, тезги, вода за пиење, а исто така и станици за хранење.

Ефикасност и одобрување

До 99,9999% ефективност потврдена од Институтот Роберт Кох (класи на ефективност АД).

ЦДС плус е одобрен за третман на вода за пиење, општа дезинфекција во приватниот сектор, за хигиена во ветеринарниот сектор и во секторот за храна и добиточна храна.

Активираниот неутрален раствор на pH содржи вода и хлор диоксид. произведен од натриум хлорит со оксидација со содржина по активирање од 2,9 g/l одговара на прибл. 0,29%/l одговара на прибл. 2900 ppm), CAS бр: 10049-04-4, EC бр.: 233-162-8. Премиум квалитет според DIN EN 12671, одобрен според TrinkwV 2011, DVGW W291 и TRSK501 (Германија).

Слични продукти :