Шифра: 100102 Категорија Ознаки:

HMD™ ORGANIC CHLORELLA

Има залиха

HMD™ ОРГАНСКА ХЛОРЕЛА – едномесечно снабдување за возрасни Кошер симбол
HMD™ ОРГАНСКАТА ХЛОРЕЛА е 100% природна.
Земени заедно со HMD™ и LAVAGE, HMD™ ОРГАНСКА ХЛОРЕЛА помага да се поддржи вашето тело за време на процесот на чистење.

Не ја пропуштајте оваа неверојатна нова понуда, идеална за оптимално искуство со детоксикација – HMD™ органска холорела – кога се зема со нашите HMD™ и Lavage.

1.839,00 ден

Има залиха

Шифра: 100102 Категорија Ознаки:

Сподели :

ОПИС

Хлорелата е преполна со хранливи материи и корисни витамини. Ги содржи сите Б-витамини, витамини Ц и Е, амино киселини, бета-каротен, железо, цинк, калциум, магнезиум, калиум, ретки минерали во трагови, како и есенцијални масни киселини.

HMD™ Chlorella е дел од нашата Ultimate Detox Program – најдобар начин за детоксикација. Ќе го поддржи вашиот HMD™ Detox и ќе ви помогне да ја оптимизирате вашата детоксикација.

HMD™ ОРГАНСКА ХЛОРЕЛА (Chlorella pyrenoidosa) е микроскопско едноклеточно растение кое расте во свежа вода и е со иста големина како човечка крвна клетка. Брзо се размножува, со целосен репродуктивен циклус на секои 20 часа. Хлорелата е зелена алга, која ја црпи својата боја од невообичаено голема количина на хлорофил (повеќе од кое било друго познато растение).

Научниците во 1960-тите сфатија дека е буквално невозможно за луѓето да ја сварат хлорелата во нејзината природна состојба поради нејзините цврсти клеточни ѕидови кои ги опфаќаат нејзините корисни хранливи материи. Поради тоа, клетките во HMD™ ОРГАНСКАТА ХЛОРЕЛА се распукани за да се отвори клетката и да се направи сварлива.

Хлорелата содржи неверојатна количина на есенцијални хранливи материи: витамини, макроминерали, минерали во трагови, есенцијални масни киселини како што е GLA, целосни протеини, нуклеински киселини (РНК и ДНК), хлорофил и огромен спектар на фитохемикалии. Всушност, научниците сè уште не ги ни именувале сите хранливи материи што се наоѓаат во хлорелата.
Супер храна

Импресивниот нутритивен профил на Хлорела натера некои да ја наречат „супер храна“. Иако неговата точна содржина на хранливи материи зависи од условите за растење, видот што се користи и како се обработуваат додатоците, јасно е дека содржи неколку корисни хранливи материи.

  • Тие вклучуваат:
  • Протеини: Хлорелата е 50-60% протеин. Тоа е целосен извор на протеини, што значи дека ги содржи сите девет есенцијални амино киселини (3, 5).
  • Витамин Б12: Некои сорти на хлорела исто така може да содржат витамин Б12, но потребни се повеќе студии (6).
  • Железо и витамин Ц: Хлорелата може да биде добар извор на железо. Во зависност од додатокот, тој може да обезбеди некаде од 6-40% од вашата дневна потреба. Тоа е исто така одличен извор на витамин Ц, кој ви помага да го апсорбирате железото (1, 3, 7).
  • Други антиоксиданси: Овие ситни зелени клетки обезбедуваат широк спектар на антиоксиданси (1, 3).
  • Други витамини и минерали: Хлорелата обезбедува мали количини на магнезиум, цинк, бакар, калиум, калциум, фолна киселина и други витамини Б (1, 3, 8). Омега-3: Како и со другите алги, хлорелата содржи некои омега 3.
  • Само 3 грама хлорела дава 100 mg омега-3 (8).

Влакна: Во големи количини, хлорелата може да биде добар извор на влакна. Сепак, повеќето додатоци не обезбедуваат ниту 1 грам влакна по доза (1, 8).

Детоксикација од тешки метали Хлорелата е добро позната по својата способност за „детоксикација“. Студиите на животни покажуваат дека е ефикасен во помагањето да се отстранат токсичните или тешките метали и другите штетни соединенија од телото (9, 10, 11). Кај животните, алгите, вклучително и хлорелата, е откриено дека ја ослабуваат токсичноста на тешките метали на црниот дроб, мозокот и бубрезите (12). Понатаму, се покажа дека хлорелата помага да се намали количината на други штетни хемикалии кои понекогаш се наоѓаат во храната. Еден од нив е диоксинот, хормонски пореметувач кој може да ги контаминира животните во снабдувањето со храна (14, 15).
Врз основа на овие докази, се чини дека хлорелата може да помогне да се подобри природната способност на вашето тело да ги исчисти токсините, затоа ја препорачавме како дел од програмата за крајна детоксикација.

*Известување за одрекување: Нашите изјави не се оценети од Управата за храна и лекови.

Овие производи не се наменети за дијагностицирање, лекување, лекување или спречување на какви било болести.

Цените се предмет на промена без најава.

HMD™ ОРГАНСКАТА ХЛОРЕЛА е дел од нашата Ultimate Detox Program – најдобар начин за детоксикација.
Ќе го поддржи вашиот HMD Detox и ќе ви помогне да ја оптимизирате вашата детоксикација.
Возрасните можат да земаат 2 капа, два пати на ден, со храна. Ако сакате дополнително да ја подобрите вашата детоксикација и да го исчистите вашиот црн дроб, ние исто така ви препорачуваме да ја следите и нашата Ultimate Detox Program.

Слични продукти :