Био-Скенер

Био-Скенер на витални параметри

 

Човечкиот организам е изграден од околу 100 трилиони клетки и секоја секунда се делат 25 милиони клетки. Процесот на делење (размножување) и растење на клетките континуирано создава електрицитет што се креира во јадрата на атомите и електроните кои континуирано се движат со голема брзина и заради тоа постојано емитираат електромагнетни бранови. Овие бранови влегуваат во групата на многу слаби електромагнетни бранови и може да се детектираат.

Електромагнетните бранови емитирани од човечкото тело ја претставуваат неговата здравствена состојба, бидејќи тие се рзаликуваат при различни здравствени состојби. Ако ги одредиме овие специфични бранови сме го одредиле и статусот на телото. Состојбите кои се детектираат се: здравје, предклиничка форма на болест која се карактеризира со намалена сила и кондиција при одсуство на значајна болест (суб-здравје) и болест.

Врз основа на овој принцип инструментот ги собира електромагнетните бранови од телото кои потоа ги споредува со податоците за здравје, суб-здравје и болест што се наоѓа во базата на компјутерот. Со оваа техника се мерат 250 параметри, а потоа програмот нив ги групира во 48 тематски подрачја што ги опфаќаат сите органи и ситеми на човечкото тело. Покрај тоа се покажува и состојбата на хормоните, витамините, минералите, PH средината, присутната склоност на алергии и др. Програмот креира и детален извештај за здравствената состојба.  Дијагностичката точност на апаратот е 85%.

Оваа техника прави прелиминирана проценка на здравствениот потенцијал на органите, што дава можност за брза детекција на болестите и нивен ран третман. Треба да се напомене дека таа дава препораки каде да ги насочиме дополнителните клинички иследувања, но не поставува клиничка дијагноза. Нејзините резултати треба дополнително да бидат толкувани од Доктор.

Нејзини предности се: неинваззивност, едноставност,брзина, практичност и економичност. Овој уред претставува класична примена на вештачка интелегенција во медицински цели.

Во Холиомедика, веруваме дека не мора да продолжите да живеете со вашата болест. За да започнете со патот кон исцелување, јавете се сега на 078-339-070 за да дознаете повеќе за тоа што можеме да направиме за вас користејќи алтернативна медицина

Почитувани потенцијални клинети Ве молиме потполнете го Формуларот за проценка на пациентот и истиот доставете го на следната е-маил адреса [email protected]

Што кажаа нашите клиенти за нас

„После 8 години во кои имав многу лошо чувство, замор и болки во зглобовите, неспособност да се концентрирам и многу стомачни проблеми, решив да пробам биомагнетна терапија. Терапевтот откри многу бактерии, вируси, габи и паразити во мојот систем и покрај тоа што ми се вратија тестовите на крвта кои беа чисти секојпат. По 4 сесии почнав да се чувствувам многу подобро и по 6 повторно се враќам на моето старо јас. Ова е неверојатна терапија и ми го врати здравјето. Многу благодарна!“ Кристина

Кристина Клиент

„Со заоволство препорачувам биомагнетна терапија со Др. Васиа. Премногу внимава на детали. Бев многу паднат кога првпат ја посетив Васиа и помеѓу масажа на длабоки ткива, масажа и терапија со магнетни парови, јас сум како друга личност. Фибромијалгија, грчеви во мускулите, замор, надуеност и хронична болка и главоболки се лекуваат. Целосно холистички личен третман и секогаш добредојден. Ако не се чувствувате добро, од која било причина - посетете ја оваа неверојатна дама. Нема да зажалите“.

Игор.М Клиент