Биомагнетна Терапија

Терапија со биомагнетни парови

Откриен од мексиканскиот д-р Исак Гоиз и развиен во последните 30 години, има многу позитивно влијание врз здравствената заштита откако беше донесен во светот што зборува англиски. Започна во 1988 година, кога д-р Исак Гоиз откри дека е можно да се врати здравиот метаболички статус со таргетирање на биомагнетните полиња. Совршено е компатибилен со која било друга традиционална или алтернативна практика.

Терапијата со биомагнетни парови работи со поставување на магнети со спротивен поларитет на телото за да се поправат нерамнотежата на pH. Кога областите на телото се во кисела или алкална pH, системите на телото, што е најважно имунолошкиот систем, не можат да функционираат адекватно. Овие нерамнотежи се движечка сила зад многу хронични болести. Така, со коригирање на нерамнотежата со користење на магнети, клетките, органите и системите се способни да функционираат оптимално за да го вратат оптималното здравје. Со поставување на парови статични магнети со среден интензитет со спротивен поларитет во одредени области на телото, доаѓа до размена на јони што резултира со балансирање на pH нивоата.

Ова создава непријателска средина за патогени и заедно со влијанието врз електричниот систем на телото го зајакнува имунолошкиот систем, овозможувајќи му на телото да се одбрани од инфекции (бактериски, вирусни, габични или паразити) и создавајќи идеална средина во телото за обновување на здравје и благосостојба Конечно, процесот на заздравување настанува кога pH вредноста е избалансирана и го достигнува своето оптимално ниво кое ја одредува благосостојбата на личноста.

 

Контраиндикации за биомагнетна терапија:


Луѓе со пејсмејкери, оние кои се бремени или се сомневаат дека се, оние кои имале или се подложени на хемотерапија и/или радиотерапија

Припрема за третман: Носете удобна облека во форма Носете чевли со врвки или тркачи Потребно е прибл. еден и пол час Ќе лежите на грб на маса за масажа опремена со перници за удобност и поддршка. Останувате целосно облечени.

Лесните, специјализирани магнети со висок интензитет нежно се поставуваат на вашето тело над облеката, насочени кон биомагнетни парови чиишто нивоа на pH се неурамнотежени.

Иако некои луѓе веднаш доживуваат симптоми на детоксикација, повеќето забележуваат лесни до средни симптоми од два до седум дена по нивната сесија. Симптомите може да вклучуваат замор, благи болки, дигестивни и општа малаксаност.

По вашата сесија, се препорачува да го зголемите внесот на вода и да започнете со користење на нова четка за заби за да избегнете повторна инфекција.

Во Холиомедика, веруваме дека не мора да продолжите да живеете со вашата болест. За да започнете со патот кон исцелување, јавете се сега на 078-884 333 за да дознаете повеќе за тоа што можеме да направиме за вас користејќи алтернативна медицина.

Почитувани потенцијални клинети Ве молиме потполнете го Формуларот за проценка на пациентот и истиот доставете го на следната е-маил адреса [email protected]

Што кажаа нашите клиенти за нас

„После 8 години во кои имав многу лошо чувство, замор и болки во зглобовите, неспособност да се концентрирам и многу стомачни проблеми, решив да пробам биомагнетна терапија. Терапевтот откри многу бактерии, вируси, габи и паразити во мојот систем и покрај тоа што ми се вратија тестовите на крвта кои беа чисти секојпат. По 4 сесии почнав да се чувствувам многу подобро и по 6 повторно се враќам на моето старо јас. Ова е неверојатна терапија и ми го врати здравјето. Многу благодарна!“ Кристина

Кристина Клиент

„Со заоволство препорачувам биомагнетна терапија со Др. Васиа. Премногу внимава на детали. Бев многу паднат кога првпат ја посетив Васиа и помеѓу масажа на длабоки ткива, масажа и терапија со магнетни парови, јас сум како друга личност. Фибромијалгија, грчеви во мускулите, замор, надуеност и хронична болка и главоболки се лекуваат. Целосно холистички личен третман и секогаш добредојден. Ако не се чувствувате добро, од која било причина - посетете ја оваа неверојатна дама. Нема да зажалите“.

Игор.М Клиент