ОСТЕОПАТИЈА

Терапија со биомагнетни парови

Остеопатијата е начин на откривање и лекување на оштетените делови од телото како што се мускулите, лигаментите, нервите и зглобовите. Кога телото е избалансирано и ефикасно, исто како добро наместен мотор, ќе функционира со минимално абење, оставајќи повеќе енергија за живеење.

Остеопатите третираат различни вообичаени состојби вклучувајќи промени во држењето на телото во бременоста; бебиња со колики или несоница, повторливи повреди на напрегање, постурални проблеми предизвикани од напрегање при возење или работа, болка од артритис и спортски повреди.

При вашата прва посета, ќе се земе целосна историја на медицински случај. Ќе се изврши преглед (може да биде побарано да извадите некоја облека за ова) и потоа може да биде побарано да извршите неколку едноставни движења за да може остеопатот да го процени проблемот.

Остеопатот ќе го користи своето високо развиено чувство за допир наречено палпација за да ги процени областите на слабост, нежност, ограничување или оптоварување во вашето тело.

Остеопатот ќе постави дијагноза и ќе разговара за тоа со вас и доколку е соодветен третман со остеопат, ќе ви биде понуден. Третманот ќе има за цел да помогне да се врати нормалната стабилност и функција на зглобовите.

Остеопатите обично започнуваат каков било третман со ослободување и опуштање на мускулите и истегнување на вкочанети зглобови, користејќи нежни техники на масажа, ритмички движења на зглобовите и техники за ослободување на мускулите. Остеопатот исто така може да изврши манипулација користејќи кратки, брзи движења на ‘рбетните зглобови. Може да се користат и други техники во зависност од вашиот проблем.

Третманите обично траат до половина час, а вообичаено се потребни помеѓу 2 и 6 сесии. Многу пациенти одлучуваат дека би сакале да имаат периодични превентивни третмани за да избегнат повторливи проблеми.

Ова се осумте главни принципи на остеопатијата и за кои широко се верува низ меѓународната остеопатска заедница.

1. Телото е единица.

2. Структурата и функцијата се меѓусебно поврзани.

3. Телото поседува механизми за саморегулација.

4. Телото има својствен капацитет да се брани и поправа.
5. Кога нормалната приспособливост е нарушена или кога промените во околината ќе го надминат капацитетот на телото за самоодржување, може да дојде до болест.

6. Движењето на телесните течности е од суштинско значење за одржување на здравјето.

7. Нервите играат клучна улога во контролирањето на течностите во телото.

8. Постојат соматски компоненти на болеста кои не се само манифестации на болеста, туку се и фактори кои придонесуваат за одржување на состојбата на болеста.

Во Холистичкиот здравствен центар Холиомедика сериозно ги сфаќаме структурните проблеми и решавањето на нив е дел од холистичкиот пристап што ги поткрепува успешните третмани на Центарот. Ние, исто така, одиме подалеку од остеопатијата кон похолистички пристап кон третманот на болни проблеми со ‘рбетот, како и хиперпронација и тип на стапало
Primus Metatarsus Supinatus.

Припрема за третман: Носете удобна облека во форма Носете чевли со врвки или тркачи Потребно е прибл. еден и пол час Ќе лежите на грб на маса за масажа опремена со перници за удобност и поддршка. Останувате целосно облечени.

Лесните, специјализирани магнети со висок интензитет нежно се поставуваат на вашето тело над облеката, насочени кон биомагнетни парови чиишто нивоа на pH се неурамнотежени.

Иако некои луѓе веднаш доживуваат симптоми на детоксикација, повеќето забележуваат лесни до средни симптоми од два до седум дена по нивната сесија. Симптомите може да вклучуваат замор, благи болки, дигестивни и општа малаксаност.

По вашата сесија, се препорачува да го зголемите внесот на вода и да започнете со користење на нова четка за заби за да избегнете повторна инфекција.

Во Холиомедика, веруваме дека не мора да продолжите да живеете со вашата болест. За да започнете со патот кон исцелување, јавете се сега на 078-884 333 за да дознаете повеќе за тоа што можеме да направиме за вас користејќи алтернативна медицина.

Почитувани потенцијални клинети Ве молиме потполнете го Формуларот за проценка на пациентот и истиот доставете го на следната е-маил адреса [email protected]

Што кажаа нашите клиенти за нас

„После 8 години во кои имав многу лошо чувство, замор и болки во зглобовите, неспособност да се концентрирам и многу стомачни проблеми, решив да пробам биомагнетна терапија. Терапевтот откри многу бактерии, вируси, габи и паразити во мојот систем и покрај тоа што ми се вратија тестовите на крвта кои беа чисти секојпат. По 4 сесии почнав да се чувствувам многу подобро и по 6 повторно се враќам на моето старо јас. Ова е неверојатна терапија и ми го врати здравјето. Многу благодарна!“ Кристина

Кристина Клиент

„Со заоволство препорачувам биомагнетна терапија со Др. Васиа. Премногу внимава на детали. Бев многу паднат кога првпат ја посетив Васиа и помеѓу масажа на длабоки ткива, масажа и терапија со магнетни парови, јас сум како друга личност. Фибромијалгија, грчеви во мускулите, замор, надуеност и хронична болка и главоболки се лекуваат. Целосно холистички личен третман и секогаш добредојден. Ако не се чувствувате добро, од која било причина - посетете ја оваа неверојатна дама. Нема да зажалите“.

Игор.М Клиент