Инфрацрвена електрична сауна – терапијa

images

Инфрацрвената електрична светлосна сауна која ја користиме во Холиомедика е направена со инфрацрвени светилки, за разлика од керамичките плочи, базирано на книгата на др. Лоренс. Таа е еден од најефикасните начини за отстранување на токсични метали, токсични хемикалии и хронични инфекции.

Предности на инфрацрвената електрична светлосна сауна терапија

  • Подмладување на кожата- Употребата на сауна постепено ја враќа способноста на кожата за исфрлање. Кожата е најголемиот орган на телото и главен канал за исфрлање. Кај повеќето луѓе таа е неактивна, загуслена и токсична. Изложеноста на сонце, користењето на синтетички облеки, капењето во хлорирана вода и изложеноста на стотици хемикалии го оштетуваат кожата. Преекспозицијата на симпатичкиот нервен систем и емоции како страв, гнев и вина го предизвикуваат влечењето на крв од кожата, што придонесува кон нејзината неактивност.
  • Зголемено потење –Потењето во сауна е споредно на загревањето на телото. Процесот на потење нежно и безбедно помага во отстранувањето на тешките метали и токсични хемикалии. Медицинските студии покажуваат дека повеќето токсини може да се отстранат преку кожата, намалувајќи го оптеретувањето на бубрезите и хепарот. Потењето се зголемува значително кај повеќето луѓе по неколку месеци на дневна употреба на сауна.

Потењето при вежбање не е толку ефикасно за детоксикација, бидејќи вежбањето го активира симпатичкиот нервен систем. Активноста на симпатичкиот нервен систем го спречува исфрлањето на токсини.

  • Предности од вежбањето- Сауните обезбедуваат многу од предностите на вежбањето со значително помалку трошење на енергија. Овие вклучуваат подобрена циркулација и оксидација на ткивата. Повторната употреба на сауна може да намали подигнатиот крвен притисок и да ја подобри еластичноста на артериите. Сауните се најкорисни за кардиоваскуларната рехабилитација, артритисот, алергиите, кожните состојби и хемиска чувствителност.
  • Деконгестија на внатрешните органи Загревањето на телото силно го пренасочува крвта кон кожата за да се разубави топлината. Ова ја деконгестираат внатрешните органи и значително ја стимулираат циркулацијата. Синусите, зглобовите и многу други ткива имаат голема корист.
  • Терапија со температурно покачување (хипертермија) за инфекции Повисоката телесна температура силно помага на телото да ги убие бактериите, паразитите и вирусите. Многу луѓе имаат ниска телесна температура и, поради оваа причина, не можат да се ослободат од хроничните инфекции. Чести места на инфекции се синусите, ушите, очите, мочниот канал, грлото и цревата.
  • Тумори, радиолошко загадување и мутација на клетки. Хипертермијата исто така помага да се убијат други видови на абератни клетки. Туморите, на пример, лошо ја поднесуваат топлината. Зголемувањето на телесната температура ја забрзува нивната смрт. Иако не е конвенционална метода, хипертермијата е добро испитана терапија за ракот. Топлината исто така ги онеспособува или убива клетките мутирани од радијација или оштетени од други токсини.

 

Искуството со Сауна

Пред сесија во сауна, избегнете тежок оброк два часа пред сесијата. Пред да влезете во сауна, пијте вода. Додадете морска сол во вашата диета. Пред да влезете во сауна, отстранете метален накит, бидејќи може да се затопли многу.

Во текот на сесијата. Можете да носите

лесна облека во традиционалната сауна. Облеката не се користи во инфрацрвените или далечински инфрацрвените сауни. Предностите од светлосните зраци се најдобро примени директно на кожата.Користете мала крпа за да ја избришете потта . Седнете на друга мала крпа. Имате трета крпа на подот за да избегнете лизгање. Медитирајте или релаксирајте се. Разговарањето на телефон, работата не се препорачани додека сте во сауна.

Во инфрацрвената електрична светлосна сауна, со лампи на едната страна, се вртите на секој неколку минути за да го загревате телото рамномерно. Седн

ете на стол или стол без наслој. Лицето кон лампите, завртете се на страна, и наоколу назад. Избегнувајте да ги допирате врелите лампи. Гледањето во лампите не е штетно, но не се препорачува. Не давајте вода, крпа или облека да допре до врелите лампи. Нема да добиете тен во инфрацрвена сауна, кожата може да зацрви околу еден час по сесијата.

Завршување

Колку долго ќе останете во сауна зависи од вашета здравственa состојба и колку долго сте користеле сауни. Телесната температура не треба да се зголеми за повеќе од четири степени. Пулсот не треба да се зголеми за повеќе од 50% од вашиот нормален пулс. Започнете со 15 минути ако сте болни. Ако вашиот пулс почнува да скокнува, потењето стопира или се почувствувате многу слаби, завршете ја сесијата веднаш. Максимално време е 60 минути.

Откако ќе завршите, излезете. Водата може да биде топла или ладна, но не врела.Избегнувајте сапун, ако е можно, бидејќи треба да бидете многу чисти. Сапунот може да остави слој и да ги запуши порите. Користете само шампон и регенератор ако е потребно. Повеќето содржат хемикалии штетни за телото. Избегнувајте ги и маслата, лосионите и кремите. Исто така содржат хемикалии кои може да ги запушат порите.По туширањето, пијте вода. Седете најмалку 10 минути. Овие едноставни чекори им овозможуваат на телото да го исполни целиот ефект на сесијата во сауна.

Надзор и безбедност. Надзор во текот на програмата за сауна терапија е секогаш најдобар, и задолжителен ако имате хронично заболување. Присуството на пријател исто така е најкорисно.

Отстранувањето на лекови од ткивата може да предизвика флешбекови или временски ефект на лекови, исто како кога сте го зеделе лекот. Ако сте користеле ЛСД или други психотропни лекови, имајте некој во близина, бидејќи некои имаат доживеано флешбекови или дури цели LSD патувања.

Сепак, сауните се доволно безбедни за повеќето луѓе, ако се следат постапките горе. Ако сте особено изнемогнати или многу осетливи на топлина, започнете со помало време во сауна. Секогаш консултирајте се со здравствениот професионалец ако имате мултипла склероза, сериозно срцево заболување или друго хронично заболување.

Бремени жени и деца под пет години треба да избегнуваат сауни. Малите деца мораат да бидат во придружба на врасни. Продолжете со препишаната медикаментозна терапија додека користите сауни, освен ако не сте насочени поинаку од вашиот лекар.

Практикувајте сауна од двапати неделно до двапати дневно. Ако сте многу изнемогнати, започнете со еднаш неделно. Постепено прилагодувајте се за дневна употреба како можете. Кога започнувате, останете во сауна само 20-25 минути. Многу луѓе не се потат лесно. Наместо тоа, телата им прегреваат и толерираат помалку време во сауна.

Во неколку недели до неколку месеци, повеќето луѓе се прилагодуваат на потењето и може понатаму да ја регулираат телесната температура. Потењето често се зголемува значително во текот на неколку месеци.

Реакции на излекување

Реакциите се привремени симптоми кои се појавуваат како токсични супстанци, тие се отстрануваат и хроничните инфекции се лекуваат. Симптомите варираат од благи мириси, вкусови или осипи до периоди на замор, промени во столицата, болки или главоболки.

Скоро сите имаат хронични инфекции. Овие може да се изборат да се лекуваат поради повторната употреба на сауни. Обично е потребен само одмор и природни средства за помош на инфекциите да се разрешат побрзо.

Емоционално излекување се одвива исто така, особено со користење на инфрацрвени електрични светлосни сауни. Спомени може да се појават свесно или, понекогаш, во соништата. Привремена треска или други емоции може да се појават и обично минуваат брзо. Некои се директно поврзани со отстранувањето на токсични супстанци. Други се поврзани со емотивното чистење.

Скоро сите симптоми на излекување се безопасни и брзо ќе поминат. Консултирајте се со компетентен практичар ако имаат повод за загриженост.

Интегриран програм за излекување

Здравиот начин на живот и интегрираниот програм за излекување го подобруваат значително резултатот од сауна терапијата. Одморете се неколку пати во текот на денот, јадете природна храна, дишете длабоко и вежбајте малку секој ден.

Намалете ја изложеноста на токсични хемикалии во домот и на работа. Токсични производи варираат од пестициди и инсектициди до раствори, производи за телесна нега, бои, чистачи, нови килими и токсични градежни материјали.

Консултирајте не околу специфичната диета за вашиот метаболички тип и програма за додатоци на исхрана базирана на правилно изведена анализа на косата за минерали, се исто така најкорисни, и задолжителни кога хемискиот состав на телото е многу надвор од баланс.

Видеа:

 

News

Едукативен семинар/БИОРЕЗОНАНСА-ЕНИГМА И ПРЕДИЗВИК-Подобрување на здравјето преку фреквенции

Проф.Др. /Биоинформатика Славчо Тошев и Phd.Кандидат,Лекар по холистичка и енергетска медицина Васиа Трпеновска од Центарот за холистичка медицина Скопје го отворија едукативниот семинар на тема

Read More »
News

ПРОЛЕТ Е ВРЕМЕ ЗА ДЕТОКС!

Како можам да го детоксирам моето тело? За нас е вообичаено пролетно да си ги чистиме домовите, очигледно на пролет, но кога минатата пролет го

Read More »
News

Холиомедика Интервју МРТ1

МРТ1 во посета на Холиомедика, каде беше гостин Проф. Др. Славчо Тошев и говореше за NLS биорезонантен систем со нелинеарна анализа, кој се базира на

Read More »
News

МАТИЧЕН МЛЕЧ-ПОДОБАР ОД АСПИРИН?

Матичниот млеч е природен производ кој доаѓа од пчелите. Има многу здравствени придобивки, а една од нив е и антиинфламаторна, слично на аспиринот. Бидејќи аспирин

Read More »

Споделете :